Jos joku tietää sen tunteen, kun koira tekee jotakin sisäisen vaistonsa varassa ja itse pillität liikutuksesta niin sen haluaa kokea aina uudestaan, eikö? Landseer lähtee rannasta ensimmmäisillä kerroilla hakemaan hukkuvan tai veneen ilman mitään käskyä. Sen sisin sanoo, että niin on tehtävä. Ja Lansu saa siitä siitä itselleen niin suuren palkinnon, että se on onnensa kukkuloilla, ja niin on ohjaajakin. Vaikka olen kokenut sen tunteen jokaisen lansuni kanssa niin pillitän edelleen,se on niin hieno hetki.

No pillitin minä paimennusleirilläkin samasta syystä :) Ensimmäisenä syttyi Halla tysökentelemään  ja sitä Hallan ja Marin yhteistyötä oli niin liikuttavaa katsoa, se oli niin sulavaa ja liikuttavaa lampaiden kanssa rauhallista työstämistä ja Hallalla oli leirillä ikää vain 8kk. Franco syttyi myös  ja minä pillitin. Se nöyryys ja sisäsyntyinen ymmmärrys toista eläinlajia kohtaan on liikuttavaa. Ja Francolla ikää 7kk leirillä. Franco kasvoi henkisesti ainakin kaksimetriä leirillä.

Leirillä oli kaikkiaan mukana 5 mascoa, jotka kaikki paimensivat kiitettävästi. Yhteistä näille kroppakoirille oli kunnioitus sekä ohjaajaa että lampaita kohtaan ja  rauhallineen työtyyli. Mukana oli myös Turisti-Linda.

Franco ja sami

Franco ja Sami

Halla ja Mari

 

Halla siirtää lampaan laumaan 1.

Halla siirtää lampaan laumaan 2.

Halla siirtää lampaan laumaan 3,

 

Ruffolta sujuu jo monenmoinen paimennus!

Vinski in action!

Työpäivän päätteksi pusutellaan porukassa :) (Sinikka, Sono ja Lammas)

Sono odottaa omaa vuoroa

Koko Bermasco porukka

Young love Franco & Halla

Mari ja Halla (Nimfa  z Banciarnia)

Kotiporukka

Franco tarkkailee muiden paimentamista ja Linda haaveilee..

Leirin sosiaalisia suhteita osa1

Leirin sosiaalisia suhteita osa2

Leirin sosiaalisia suhteita osa3. Monta rotua, monta tapaa tutustua :)

Kaikkiaan aivan ihana leiri, Suuri kiitos vielä Tallulle ideasta ja suuri kiitos Marille, että toit Hallankin mukaan! Meillä onkin jo kesälampaat pihalla, mutta palaillaan niihin ja muihin juttuihin hieman myöhemmin!