Landseerien erikoisnäyttely oli viime lauantaina Tervakoskella. Tuomarina oli Hollantilainen kasvattaja-tuomari Marion Klok-'T Hart. Hertta voitti veteraaniluokan ollen Eri1, ROP-VET :) Kaksijalkaiset olivat tietysti hyvin tyytyväisiä. mutta Hertta taisi olla ihmeissään meidän riemusta. Se oli itse varma voitostaan ja oli tyytyväinen, että sai kotiin mukana Jättisuuren kiertopalkinto-pokaalin, jota voi talvi iltoina kiillotella;) Hertta esiintyi näyttelyssä fiininä ja omahyväisenä itsenään, poissa oli se viimeaikojen marakatti joka kepposillaan ja haukunnallaan on aiheuttanut hieman päänraapimista kaksijalkaisille.. Hertta is Back!

Dingelin Le Fermata "Hertta"  8.8v

Armi puolestaan jäi kisasta pois kokonaan, vaikka ehdin pestä ja laittaa sen kuntoon. Syynä oli tuo Armin satunnainen nilkutus jota on silloin tällöin levonjälkeen 5-10 askeleen verran. Perjantaina se nilkutteli ja arvoin, että annanko särkylääkettä vai vienkö seuraavana päivänä näyttelyyn. Päätimme lääkitä koiran ja noiden dopingsääntöjen mukaan särkylääkkeestä tulee karanteeni eli Armi jäi kotiin.  Maanantaina sitten Armin jalka kuvattiin jokaista varcasta myöten aina lonkkiin saakka ja vasemmasta polvesta löytyi tapaturmaperäinen nivelrikon alku joka selittää satunnaisen nilkutuksen. 

Ai milloin on sattunut Armille tapaturma? No jokapäivä:-) Ei todellakaan mitään käsitystä milloin se olisi jalan telonut, kun Armi rokaa jokapäivä itseltään niskat nurin ja Gemman kanssa paini oli jokapäivä niin mieletöntä että tosiaan vaikea sanoa. Ja koskaan aikaisemmin Armi ei ole ontunut ja onneksi nytkin vain satunnaisesti ja toivotaan, että vaiva pysyy kurissa jatkossakin.

Erikoisnäyttelystä yleisesti voisi sanoa, että minusta oli mukava kun paikalla oli 79 Landseeria ja näyttely oli KV-näyttelyn yhteydessä. Kiitos näyttelytoimikunnalle hyvistä järjestelyistä. Tämänvuoden koirien taso oli mielestäni keskinkertainen, koirien tyypit olivat luustoiltaan vahvistuneet , mutta samalla korkearaajaisuudesta oli jouduttu luopumaan. Ilo oli nähdä, että koirat olivat siistiksi laitettuja ja ärinöitä ei kehässä kuulunut vaikka uroskehissä pojilla olikin appelsiinit kainaloissa. Erikoisnäytelyn voittajat olivat tietysti taattua laatua :) ja jokunen helmi keskenkasvuisissa koirissa :) Mutta nämä olivat tosiaan minun henk.koht mielipiteet, kaikkilla on oikeus olla eri mieltäkin:)