Päivitetääs taas tyttöjen juttuja:)

Aloitetaas Gemmasta, siis tuosta WannaBeeeeHertasta, perskärpäsestä, jokapaikan höylästä, Italian AuPairista jne,  lyhyemmin: Gemeli, Kemu, Kemi jne.. Sinne minne Gemman nenä ei ehdi, niin sitä paikkaa ei ole olemassakaan. Gemma nautti marraskuussa lumesta täysin rinnoin ja osallitui KAIKKIIN kotitöihin hiirijahdista ja siivouksesta aina autolla ajoon lähituntumassa, eli jos jokin kotitaloushomma tai vaikka hukkunut tavara kaipaa lisäselvitystä niin Gemma varmasti tietää miten asiat on, eriasia on sitten kertooko se mitään. Gemmalla on reilun viikon päästä edessään lonkka-ja kyynärkuvat, samoin Sami aloittaa Gemman turkin repimisen. Turkki alkaa muistuttaa siis Bergamascon turkkia eikä käpylehmää. Gemma oirehtii juoksua, eli olettaisin että uudenvuoden paikkeilla on tulossa Gemmalle juoksu. Harmi ettei Messariin oltu ilmoitettu yhtäkään Bergamascoa :/

Armi puolestaan pitää yllä juoksua ja juuri nyt näyttää, että sillä olisi myös pissatulehdus siinä päällä, no selvitetään huomenna eläinlääkärillä onko näin. Armin pennut siis menee nyt ensikesään, mutta sitten astutellaan kyllä! Hiukan harmittaa kun en Armia messariin 35 koiran seuraksi ilmoittanut, Armi on nimittäin aivan täydessä turkissa ja sillä on niin ihana coretex-turkki kuin vain koiralla voi olla. Vaikeasti kastuva ja äärettömän nopeasti kuivuva, likaa hylkivä, kunnon coretex-turkki :-D Mutta nyt kun juoksuaikaa elellään niin Armi viihtyy oman pehmo-Rotan tai -Marsun kanssa makkarissa enemmän kuin toisten koirien seurassa. Se siis kulkee Rotta suussa ja piipaa, huolia on siis monenlaisia. Pihalle Armi menee vain makoilemaan hankeen kerälle ja nostaa välillä kuonon kohti taivasta ja ottaa ilmahajuja. Huumorintajuinen Armi ei siis ole kotona näinä juoksuaikoina, vaan tilalla on totinen ja hieman happaman oloinen Rotan hoitaja.

Hertta on ollut sellaisessa vireessä, että oksat pois:) Se on kasvattunut poron tai pässin sarvet näin Joulun alla ja alkanut vaatimaan ties mitä, etenkin Samilta.. Hertta tulee hyvin viriiliksi aina, kun jollakin toisella on juoksu ja kyllähän se itsekkin jonkin parinpäivn juoksun aina välillä pitää. Lumen tulo sai sen niinkin virkeäksi, että se kirmaili useasti ja pitkään pihalla, muutoinhan Hertta on ilmoittanut olevansa lämpimän sisätilan koira eikä todellakaan mikään ulkokoira ;) Hertta on ajoittain osoittanut mieltänsä minun laittamille sapuskoille, mutta Samin laittamat kelpaa kyllä. Hertta tuijottelee Samia ja pökkii luita tai keksejä sisältävän kaapin ovea, jotta saa sieltä mitä mieli tekee.. Se myös kerjää, kun ihmiset syö ja villiintyy välillä Gemman kanssa niin, että sitä pitää korvalehdestä nipata kun sana ei mene perille.
No ne jotka Hertan siveellisen nuoruus- ja aikuisuuselämän tietävät, niin tietävät että Hertta ei ole KOSKAAN kerjännyt saatikka valikoinut ruokaansa. Vanhuus tuo mukanaan näköjään bonuksia--no juu, ollaanhan me sitä tietty passattukin. No,se on kyllä sen ansainnut! Sama elitistinen, oman arvonsa tunteva, viileä ja fiini Yh se edelleen on.. Siinä on jotain samaa kuin Lenita Airistossa :) Ja vaikka se lapset teki, niin flirttaavana ikisinkkuna se haluaa esiintyä ensi vuonna veteraani kehissa :-) Että vaviskaa, täältä se tullee !!
Kaiken tämän lisäksi Hertta kävi Dna-testauksessa, jonka tuloksia odotellaan tuleville vkoille. Hertan sterilisaatio peruttiin juteltuani eläinlääkärin kanssa siitä. Hän oli sitä mieltä, että Hertan kanssa kannattaa odotaa sterilisaatiota myöhempään. Strelisaatiohan tuo mukanaan lihomisvaaran ja Hertan selkävaivat ei varmasti tykkää yhdestäkään lisäkilosta, joten päätimme antaa asian olla ja mennä näillä eväillä eteenpäin kun kerran näin on tällä hetkellä hyvä tillanne.

Mukavaa Joulun odotusta kaikille!
Itse haluan kiittää vielä Landseeryhdistyksen jäseniä luottamuksesta useiden viimevuosien ajan, mutta kuten jo aikaisemmin ilmoitin, niin jättäydyn hallitustyöskentelystä lähes kokonaan. Olen nauttinut jokaisesta hetkestä Landseer-rodun parissa, mutta nyt muu henkilökohtainen elämä ottaa sen verran isomman palan vapaa-ajasta, että haluan jättää hommat niille, joilla on aikaa enemmän panostaa. Jatkan kuitenkin jalostustoimikunnassa, mutta muissa tehtävissä en tämän vuoden jälkeen. Kiitos siis luottamuksesta ja kiitos hallituksille eri kokoonpanoissa erivuosina, yhteistyö on ollut erittäin sujuvaa!