..Se muutti navetan alle. Aivan oikein. Se jonka korkeus on ainoastaan 73 cm ja painoa 57 kg miltei luiden kolistessa. Yhtenä yönä se halusi ulos ja kaksijalkaiset tekivät työtä käskettyä ajatellen, että hätähän sillä olisi..siis pissahätä. Seuraavana yönä sama homma ja sitä seuraavana. Ainoa oudompi juttu oli, että Armi piti huutaa sisälle reissulta ja se palasi naama ja etuosa mullassa. Seuraavina päivinä pihalla huomattiin, että Armi oli poistunut pihahommista joita meillä tehdään yleensä koko lauman kanssa yhteistuumin. Kun sitä huusi se palasi outo ilme naamalla hetken kuluttua. Sillä oli salaisuus, jota se ei aikonut kertoa...

Viikon jälkeen kaksijalkaiset aikoivat seurata minne se menee ja mitä se tekee. Huomasimme, että Armi alkoi jättäytyä laumasta pikkuhiljaa ja erkaantui outoilme naamalla pikkuhiljaa. Se siis suunnitteli kaiken. Kun katseen käänsi toiseen suuntaan se oli kadonnut. Kummalista, että tuonkin kokoinen koira katoaa kuin pieru saharaan ja äänettömästi. Vakoilun seurauksenä huomattiin, että ArmiPuttePetuniaHertaTytär ryömi navetan kivijalan alle. MITÄ SE SIELLÄ???

 Huomioitavaa oli, että naapurin uusi mustavalkoinen kissa oli samaan aikaan ilmestyntyt pihalle ja navetan kivijalan alla se kävi hiiri metsällä.Huomioitavaa oli myös se, että Hertta ja Gemma ajattivat kisun mielellään pois tontilta, mutta Armi ei ajattanut. Toinen kaksijalkaisista päätti ryömiä navetan kivijalan alle tarkistamaan kulkiko sieltä joku salainen Armin reitti vaiko mitä siellä tapahtui... Löytönä oli kaksi isoa makuupaikkaa hiekassa ja muutama pikkutassun jälki. Siis oliko Armi sopinut öisin treffit kissan kanssa navetan kivijalan alle? Siihen aikaan oli oiva treffata, kun äiti-Hertta nukkui eikä taatusti vaivautuisi ulos jahtiin.. Vai oliko Armi saanut mittarinsa täyteen äidin helmoissa asumista ja päättänyt muuttaa synnyinkodin nurkista muualle.. Armi ei kertonut totuutta, muttei juuri suuttunutkaan kun kaksijalkaiset laittoivat esteen kivijalan alle menon estämiseksi..

 Sitten tuli kevät ja uinnin vuoro. Siis luonnonvesissä. Katastrofi, pyörremyrsky, hysteria, kiljuminen,kurnutus, sinkoilu edestakas, kuurous jne.. Armi siis edelleen pidättelemätön vesissä. Kaksijalkaisten pinna tahtoo kiristyä reissuilla, kun Armi sekoilee vedessä eikä ole yhteistyössä. Se haluaa koko rannan itselleen, kaiken, heti ja nyt. Ihan kaiken. Päädyimme, että Armi käy aluksi uimassa yksin, kun Hertta ja Gemma eivät kertakaikkisesti mahdu samaan rantaan. Jep. Koiralla on siis huomattava viehtymysveteen. Suorastaan hysteerinen. Katsotaas tuleeko suunnitelluista vepeharkoista ja kisoista yhtään mitään.. SummaSummarun: Armi on the Persoona :)