Meillä on nyt tupa täynnä Landseereja. Kotijoukot vahvistuivat Hertan aikuisystävä Elsalla sekä Hertan nuorikolla Reetulla (Hertta on siis Reetusta kiinnostunut sex-mielessä, mutta Reetua ei AikuinenNainen kiinnosta--se onkin kiinnostunut juoksuun tulevasta Armista :) ja siitäkös Hertta on mustasukkainen. Meillä on siis kolmiodraamaa meneillään). Elsan ja Reetun kaksijalkaiset suuntasivat maailmantuuliin pariksi viikkoa ja nelijalkaiset ystävät tulivat meille yökylään.

Uskomatonta kuinka kaksi eri laumaa sulautuu nopeasti yhteen ja alkaa toimia yhtenä laumana. Liekkö syynä alfanarttujen lämpimät ja ystävälliset välit toisiinsa vaiko mikä. Gemma hyväksyttiin laumaan muitta mutkitta, ja Gemmaa näytti rauhoittavan suurempi lauma ja sen selkeä paikka siinä, Gemma on siis pahnan pohjimmainen. Armi olisi halunnut selkeästi nousta laumassa Reetun ohi, mutta porukka päätti toisin, Armi jäi Reetun alapuolella. Armilla on välillä ollut suunpielet alaspäin, kun sitä on sorsittu ja painettu alaspäin. No Armi on tyytynyt paikkaansa pitkin hampain, ilman purnausta.

Reetu ei ole huomannut, että se ei ole kotona vaan se on nauttinut neljän nartun seurasta täysin rinnoin. Reetua on kyllä tainnut hämmentää se, että nartut ovat olleet hänestä hyvin kiinnostuneita (etenkin Gemma, joka huomasi lopulta, että Reetulla on jalkojen välissään erilaiset "kulkuset" kuin hänen lauman tyttösillä ja sitähän Gemman piti paripäivää ihmetellä). Koirat ovat ravanneet pitkin puolen hehtaarin tonttia 3-4h putkeen ja siis ihan täydessä leikissä. Me ollaan vain nautittu niiden seuraamisesta ja analysoinnista ja otettu niitä välillä huilimaan sisälle. Illalla ne onkin olleet sitten niin puhki, että jopa ikiliikkuja Gemelille on uni maittanut sohvan nurkassa koko illan ja yön. SIIS KOKONAISUUDESSAAN AIVAN MAHTAVALAUMA :) Että kiitos vain Annalle ja Jounille että toivat koiruudet meidän iloksi!

Ai niin, Armi käväisi Jyväskylän kv-näyttelyssä ihmettelemässä maailman menoa ja toi kotiin pn2,vara-sertin ja vara-cacibin. Tänä vuonna Armi käy piipahtamassa vielä Messarissa kehässä ja Gemmakin pääsee sinne sunnuntaina, jolloin Seurakoirayhdistyksen ständillä voi käydä ihmettelemässä muitakin Bergamascoja kuin Gemmaa. Gemmaa ei ole ilmoitettu mihinkään näyttelyyn, koska papereita ei vieläkään ole Italian kennelliitosta kuulunut. Eihän tässä olekkaan mennyt kuin 6kk...