Armin kesätreenejä mietiskelin ja päädyin tänne : http://www.canisalvataggio.it/

Voi Italia!! Miksi siellä on kaikki niin paljon parempaa? Miksei Suomessa käytetä vepekoiria tositoimissa--juu, siis tietysti siksi että koirat sotkee rannat, plaah. Kerrottakoon julkiseksi tämäkin salaisuus, että meillä on ollut tarkoitus jossakin Gemman elämän vaiheessa matkata sen kanssa Italiaan rodun alkuperämaan erikoisnäyttelyyn. Siis sitten, kun turkki on kasvanut. Siellä erikoisnäyttely/rotuunotto kokoaa 25-40 koiraa, joten tottakai Gemma haluaa kilpailla ainakin kerran elämässään siinä porukassa. Mutta siis nyt me voidaan yhdistää kaksi reissua, kun Armi haluaa mukaan ja minä haluan sen Milanon lähelle Vepetreeneihin. Tuolla Salvataggion sivuillahan on tietoa heidän järjestämistä vepekoulutuksista, jotta eiköhän lähäretä?!
Mä näen jo silmissäni Armin totisena,huulet mutrussa istumassa helikopterissa ja hyppäämässä veteen. Sillä on "SE" ilme, siis se totinen ilme kun sillä on tärkeä homma menossa ja se keskittyy..You know :-) Ja koska se rakastaa veteen hyppäämistä mistävain niin voi pojat kuin se nauttisi. Mulla tulee ihan tippa silmään..

Nämä vietti hommat aina jotenkin herkistää, kun koirista niin näkee kuinka ne nautii ja ne tuntee itsensä tärkeiksi. Gemman eka paimennus jännitti kovasti meitä kaksijalkaisia, kun ei tiedetty tuleeko teurastus  vaiko ei. Eipä tullut, vaan vilkas koira muuttui hiljaiseksi ja tyynen rauhalliseksi, se liikutti lammaslaumaa ja pysyi hyvin ohjauksessa kuin olisi tehnyt sitä koko elämänsä vaikka oli lammaslaumassa ekaa kertaa. Paimennuksen jälkeen se oli myös hieman totinen--sillä oli ollut tärkeä tehtävä, joka teki siitäkin tärkeän :)
(Gemman paimennus oli: http://www.paimennuskoulu.fi/

Tässä lenkkikuvia parin päivän takaa:

2135519.jpg
Hymy pyllyssä ;-)

2135513.jpg

2135517.jpg